معرفی انواع مختلف فرصت های تولید ، تجارت و سرمایه گذاری

صادرات ملخ از تركيه به كشورهاي اروپايي و آسيايي افزايش يافت. 
با توجه به استقبال مردم اروپا و آسيا از غذاهايي كه با ملخ طبخ مي شود، پرورش ملخ به صنعتي در تركيه تبديل شده است.
بهاي هر وعده غذايي كه با ملخ پخت مي شود در اروپا و آسيا بين بيست تا پنجاه دلار است.
از ملخ هاي صادراتي تركيه همچنين به عنوان غذاي پرندگان و حيوانات خانگي استفاده مي شود.
بهاي هر ملخ پرورشي بين سه تا هفت سنت است.
پرورش دهندگان ملخ در تركيه به منظور تامين غذاي مورد نياز ملخ ها ، مزارع ذرت، گندم و جو ايجاد كرده اند.
از پانصد نوع ملخ در جهان، نوعي كه در صحراي مصر زندگي مي كند در تركيه پرورش داده مي شود.
آلمان، اتريش، هلند، سوئيس و فرانسه اصلي ترين مشتريان ملخ زنده هستند.

حشرات خوراكی یكی از تركیبات اصلی غذاها، در كشورهای مختلف بشمار می آیند. در برخی مناطق ملخ، موریانه، شپش، عقرب، كرم، سنجاقك، آخوندك، پروانه، سوسك و ... می خورند . برخی از مردم آنقدر با علاقه این حشرات را می خورند كه حتی در كنار غذاهای دیگر هم از این گروه جانوری به عنوان چاشنی استفاده می كنند و معتقدند یك غذای خوشمزه حرف اول را می زند .   
جمعیت شناسان و خوردن حشرات    
افزایش سریع جمعیت انسانی، زنگ خطری است كه هشدار قحطی و فقر در آینده را می دهد. عده ای از متخصصین علم تغذیه، جامعه شناسی و... معتقدند «منطقی ترین راه برای تأمین نیازهای غذایی بشر خصوصاً در كشورهای محروم استفاده از تمام امكانات و منابع غذایی موجود است. (حتی اگر فكر خوردن حشرات نفرت انگیز باشد). این محققین حتی به وجود مزارعی برای پرورش حشرات خوراكی هم اشاره دارند و به دلایل بسیاری این كار را عاقلانه تر از پرورش دام می دانند:    
- نخست آنكه این جانوران برای رشد و تولید مثل به مواد غذایی زیادی نیاز ندارند (حجم غذای گاو را با كرم مقایسه كنید).    
- دوم اینكه برای رشد و پرورش این موجودات فضای زیادی لازم نیست. (محل زندگی و فضای اشغال شده توسط یك گوسفند و موریانه تا چه حد قابل مقایسه هستند؟!)    
- سرعت تخم ریزی و رشد حشرات به هیچ عنوان با زاد و ولد پستانداران و پرندگان تأمین كننده غذای انسان قابل مقایسه نیست (رشد یك بره را با تعداد تخم ها و سرعت رشد در سوسك مقایسه كنید).    
- این گروه از جانوران به تعداد فراوان و گونه های مختلف در دسترس بشر هستند.    
- و با كمال تعجب عده ای معتقدند بسیار بسیار خوشمزه تر از گوشت حیواناتی چون مرغ، ماهی، گوساله و گوسفند است.    
ارزش غذایی حشرات ٬    
در حال حاضر ۴۴ نوع حشره خوراكی در جهان استفاده می شود. آنها از منابع غنی پروتئین، ویتامین و املاح محسوب می شوند.براساس گزارش FAO این گروه با داشتن پتاسیم، كلسیم، منیزیم، روی و آهن و    
ویتامین B منبع با ارزشی به حساب می آیند. در حال حاضر در برخی مناطق آفریقایی برای مبارزه با سوء تغذیه كودكان از نوعی كرم خوراكی خشك شده آرد تهیه می شود و به غذا افزوده می شود. همچنین از آرد ذكر شده برای تغذیه زنان باردار یا بیمار و همچنین كسانی كه كم خونی دارند (به جهت میزان بالای آهن، كلسیم و پروتئین) استفاده می شود.به طور كلی حشرات از نظر میزان انرژی در مقایسه با سویا، ذرت، عدس، گوشت و حبوبات منبع مناسب تری هستند.    
یك غذای اشرافی ٬   
- در بعضی مناطق دنیا، برخی حشرات بسیار گران هستند. مثلاً در هندوستان غذایی كه از كرم ابریشم تهیه می شود گران تر از ابریشم تولیدی توسط كرم است .  
- در برخی رستوران های مكزیك یك پرس لارو پروانه بسیار گران است.    
- مصرف كنندگان چینی فقط سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای خوردن نوعی مورچه هزینه می كنند.    
- كنسروهای گران قیمتی از حشرات در برخی كشورها مانند مكزیك و ژاپن تهیه و صادر می شود.    
حشرات در كشورهای مختلف    
در بسیاری از نقاط دنیا به این مخلوقات كوچك به عنوان منبع با ارزشی نگاه می شود. آفریقایی ها كرم، ملخ، موریانه و مورچه را منبع غنی از پروتئین می دانند. ژاپنی ها به پرورش كرم ابریشم به عنوان یك منبع غذایی توجه دارند و مكزیكی ها سال های سال است كه حشره می خورند. پسران در این كشور از شكار ملخ ها لذت می برند، به سوسك های درختی مانند یك هله هوله نگاه می كنند (خوراكی مشابه چیپس یا پفك و...) و با حشرات آبی غذایی خوش عطر و بو به همراه پیاز و سیر و فلفل و قارچ می پزند و تخم نوعی مورچه قرمز رنگ را در سالاد مخصوص می ریزند و با لذت می خورند! آنها از پروانه های كوچكی كه در اطراف شعله آتش به زمین می افتند به همراه نمك نوعی چیپس تهیه می كنند كه ۱۰۰ گرم آن حاوی ۶۰-۳۷ گرم پروتئین و ۳۳-۴ گرم چربی است (پروتئین و چربی معادل با ۱۰۰ گرم گوشت قرمز).    
حتی برخی حشراتی كه مصرف می كنند كلسیم و فسفری معادل با تخم اردك دارند.    
- در الجزایر بومیان یك منطقه از این كشور از پخت ملخ در آب نمك و خشك كردن آن در آفتاب خوراكی خوشمزه تهیه می كنند.    
- ژاپنی ها چندین نوع غذا از حشرات تهیه می كنند كه لیست برخی از آنها كه در رستوران های این كشور یافت می شود عبارتند از:    
- hachi-no-ko لارو زنبور معمولی
- zaza-mushi لارو حشرات آبی    
- inago ملخ سرخ شده مزارع برنج    
- semi جیرجیرك سرخ شده    
- sangi پروانه ابریشم سرخ شده    
- مردم نیجریه و غرب آفریقا نیز از جیرجیرك، بید، ملخ، كرم و لارو شپش درختی و سوسك برای تهیه غذا استفاده می كنند. آن را زیر منبع نور یك كاسه آب قرار می دهند و حشراتی كه به دور نور پرواز می كنند و سپس داخل آب می افتند را جمع كرده برای تهیه غذا استفاده می كنند و معتقدند ملكه حشرات از سایر افراد گروه خوشمزه تر است.آنها جیرجیرك ها را از تونل های خاكی جمع می كنند و سپس بر روی آتش سرخ كرده اجزای اضافی داخل شكم آنها را بیرون كشیده و سپس می خورند.ملخ ها را نیز مانند جیرجیرك می خورند، گرچه برخی از كشاورزان این منطقه ملخ را خام می خورند.در برخی نقاط این كشور از نوعی كرم درختی هم پس از خشك شدن برای تهیه سوپ سبزیجات استفاده می كنند و با كمال تعجب لارو سوسك را نیز از آشغال ها، زباله ها، فاضلاب یا كود می گیرند و پس از جدا كردن قسمت پایین شكم كه روده هاست، سوسك را می شویند و آن را كاملاً سرخ كرده و می خورند. البته خیلی از آنها این غذا را به علت آنكه از نقاط كثیفی تهیه می شود نمی خورند.    
- تایلندی ها از زنبور عسل، حشرات آبی، مورچه، ملخ و آخوندك می خورند.    
- مردم اندونزی هم از طرفداران سرسخت سنجاقك ها هستند و غذای لذیذی را با آن تهیه می كنند. از زبان كسانی كه حشره خورده اند بشنوید كه:    
- بید سرخ شده طعم «بادام» می دهد.    
- حشرات آبی مزه نعناع دارند.    
- نوعی از مورچه های برگ خور طعم «گردو» دارند.    
- و نوعی دیگر از مورچه مزه هندوانه می دهد.    
- پیله كرم ابریشم مزه ای شیرین و خامه ای دارد.    
- حشراتی كه بخشهای رنگارنگی دارند اغلب طعم نامطبوعی دارند و سمی هستند.    
- حشرات تیره تر كمتر سمی هستند (البته قانون كلی نیست) و البته خوشمزه تر .    
نكات مهم در استفاده از حشرات    
نخست باید دانست كه ۴۴ نوع حشره ذكر شده كه خوراكی شناخته شده اند را می توان با اطمینان خورد . و باید در پخت آنها بال و پوشش سخت موجود روی بدنشان و همچنین روده ها را جدا كرد و بیرون ریخت و پس از پخت آنها را به شكل تند با انواع چاشنی ها و ادویه جات استفاده كرد و فراموش نكرد مصرف برخی حشرات به شكل خام به دلیل داشتن «اسید هیدروسیانیك» كه سمی است، بسیار خطرناك است و مصرف این حشرات به شكل خام و به میزان زیاد عوارضی چون ضعف، استفراغ، عدم هوشیاری و حتی مرگ را به همراه دارد (البته این ماده خطرناك به راحتی با حرارت از بین می رود).    
آیا می دانید كه:    
- ارزش غذایی یك كنسرو قارچ معادل ۲۴ كرم كوچك است.    
- ارزش غذایی كلم بروكلی یخ زده (با آن میزان فایده) كمتر از ۵۰۰ شته است.    
- حشره خورها می گویند، حشره ها هم اگر تازه مصرف شوند، خوشمزه تر از نوع كنسرو شده و یخ زده هستند.    
- ژاپنی ها بچه زنبورها را به همراه سسی مخصوص و همچنین نوزاد ملخ و كرم ابریشم را كنسرو می كنند.    
- در برخی از كشورها به كمك علم ژنتیك دست به پرورش ملخ هایی درشت تر زده اند و امیدوارند روزی نرسد كه برای شكار این ملخ ها از اسلحه استفاده كنند.    
- از برخی حشرات به عنوان دارو هم استفاده می كنند.    
و خلاصه اینكه خیلی ها حشرات را ماده ای غذایی با پروتئین بالا، چربی پایین و املاح و ویتامین فراوان و مزه ای متنوع می دانند.    

این فرصت تولیدی از بکرترین بازارها در ایران به شمار میرود زیرا هیچ نوع آماری در زمینه پرورش این محصول در ایران تا به حال منتشر نشده از طرفی ایران با داشتن زیست بومی چهار فصل قابلیت دسترسی و پرورش انواع حشرات را دارد و اینکه ترکیه به عنوان کشوری مسلمان و کشوری که خود در این زمینه آماری در زمینه استفاده داخلی ندارد در این زمینه موفق بوده که برای ایرانیان جای امیدواری مضاعف در پی دارد .


برچسب‌ها: غذایی
+ نوشته شده در  پنجشنبه 28 آذر1387ساعت 7:31 بعد از ظهر  توسط محسن | 
 
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو وبلاگ
عناوین مطالب وبلاگ
درباره وبلاگ
علاقه مند به دریافت نظرات پیشنهادات واطلاعات شما در هر زمینه ای هستم.

نوشته های پیشین
مهر 1392
بهمن 1391
دی 1391
آبان 1391
مهر 1390
فروردین 1389
اسفند 1388
شهریور 1388
خرداد 1388
اردیبهشت 1388
اسفند 1387
بهمن 1387
دی 1387
آذر 1387
آبان 1387
مهر 1387
مرداد 1387
تیر 1387
خرداد 1387
اردیبهشت 1387
فروردین 1387
اسفند 1386
بهمن 1386
بهمن 1385
مهر 1385
مرداد 1385
آرشیو موضوعی
تولید پودر ماهی
تولید خمیر پیتزا
تولید کنسرو تن ماهی
کنسرو قارچ
تولید کورن فلکس
تولید پياز خشك آماده طبخ
تولید بتن سبك گازی ( AAC)
تولید شیشه های دارویی و بطری شیشه ای
ایجاد مجموعه تله كابین
ایجاد آكواریوم و پارك ماهیان تزئینی
احداث مجموعه تیراندازی و پینت بال
احداث مركز بازیهای رايانه ای و شبیه سازی
احداث مركز تفریحی، ورزشی چند منظوره
تولید الیاف اكریلیك
تولید چیپس
تولید آلفا سلولز
صنعت بسته بندی
تولید تافی و شکلات
تولید گوشت گوسفند
آشنایی با برخی اصطلاحات بازرگانی و گمرکی
تولید سرامیک
تولید الیاف شیشه
توليد پماد كاپسي‌كوم و قرص آنتوم
تولید آبلیمو
توليــد حـوله
تولید کرم خاکی و تولید کود ورمی کمپوست
صنعت آب معدنی
پرورش بز راینی
بازار زعفران
فرآوری سنگهای قیمتی
پرورش شتر مرغ
بازار خرما
بورس سرمایه گذاری ایران
تولید نوشابه
صادرات محصولات کشاورزی
تولید و صادرات گل و گیاه
پرورش کروکودیل
پرورش بز سان من
تولید قارچ
صنعت لنج سازی
نخود
بازار انار
چای
زیتون و روغن زیتون
رشد و توسعه تعاوني ها
تکثیر و پرورش ماهيان زينتي
بازاریابی ژاپنی و ضعف های ایرانی
فروشگاههای یکساله
صنعت معدن
بازاریابی و پیشبرد فروش
پرورش بلدرچین
خز خرگوش ار یلاگ
پرورش خرگوش
پوست بره ایرانی
پرورش گربه ایرانی
تولید قرص زعفران
تولید روغن
هتل سازی
صنعت ماکارونی
بازار نوشیدنیها
کایزن رمز موفقیت ژاپن
سيستم تجاري فاركس
پرورش کبک
تولید عرقیات گیاهی
پرورش شاه ميگو
شکلات نوشیدنی ( hot chocolate )
پرورش بوقلمون
منابع آبزیان خلیج فارس
بازار عسل
بازار گیاهان دارویی
بازیافت پلاستیک
سرمایه‌گذاری در کیش
بازار مروارید
پسته
فرش ایران
تولید سوسیس و كالباس
تولید پلاستوفوم
سویا و فر آورده هایش
تولید لوازم منزل و اداری
پرورش لاما
صنعت مرغداری
نان صنعتی
ژلاتین
پرورش اسب
پرورش قاطر
انجير
خرمالو
پرورش الاغ
تولید توت‌فرنگى
تولید توت‌درختى
تولید انگور
پرورش حشرات
روشهای صادرات چین
تولید لوازم التحریر
پرورش کرم ابریشم
بازار تولید و عرضه مبلمان
تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی
تولید کاغذ
تولید وسایل آتش بازی
تکثیر و پرورش آرتمیا
برخی مسائل بازاریابی به زبان ساده
100 ايده بازاريابي براي تجارت سودآور
پیوندها
فروشگاه اینترنتی یورشاپ
فروشگاه محصولات مربوط به حیوانات خانگی
مرجع اطلاعات حیوانات خانگی
ایرانلود
رسمی بلند - قناری
 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM

Google PageRank Checker